project selectie Gebroeders van Eyck, Gent

In december 2012 heeft Jo Coenen Architects & Urbanists in samenwerking met luijten|smeulders|architecten de selectie gewonnen voor een appartementencomplex op een locatie net buiten het centrum van Gent. Een relatie met het centrum bestaat echter wel degelijk door de zichtbaarheid vanuit dat stadshart en de positie aan enkele wandelroutes. Om aan te sluiten op de ritmes van de omgeving, urbaan en statig in de Keizer Karelstraat (een lange as richting het centrum), maar fijnmaziger aan de Frans Ackermanstraat, is het gebouw geleed in twee delen met elk een eigen karakter, gevormd naar de twee gebroeders van Eyck, wiens aanwezigheid zo voelbaar is in Gent.

Naar aanleiding van de gewonnen selectie hebben we opdracht gekregen om het plan verder uit te werken.

ga naar project

 
  • Billiga ray ban wayfarer solglasogon
  • nike mercurial superfly
  • www.xiaokuwang.com