project Spijkerstraat, Tilburg

De appartementen zijn gebouwd aan een centrale groenzone die de drager vormt van het terrein. Zij zijn gesitueerd tussen twee, voor het terrein, grootschalige gebouwen. De gebouwen zijn opgebouwd als metselwerksculptuur, met een raster van gevelopeningen. Daar waar iets bijzonders gebeurt zijn er uitsneden uit de hoofdmassa gehaald, die in een ander materiaal (hout) zijn ingevuld. Aan de straatzijde is het dak hoger opgetild, om extra licht toe te laten in de gangzone. Blok A heeft 2 groepswoningen voor in totaal 15 bewoners. Blok B heeft 4 groepswoningen voor in totaal 24 bewoners. De bewoners in de doelgroep SGEVG (sterk gedragsgestoord ernstig verstandelijk gehandicapt) wonen in horizontale groepen. Deze specifieke doelgroep heeft vele ontwerpuitgangspunten bepaald. De oriëntatie van de gemeenschappelijke woonkamer is op de begane grond naar de tuinzijde gericht en op de verdieping is het dakterras aan de straatzijde gelegen. Zo hebben de bewoners ook buiten geen last van elkaar.
 
  • Billiga ray ban wayfarer solglasogon
  • nike mercurial superfly
  • www.xiaokuwang.com