project 2 Scholen onder 1 dak, Oosterhout

In een parkachtige omgeving aan de Burgemeester van Oerslaan in Oosterhout was basisschool Menorah gehuisvest in een schoolgebouw dat in de loop der jaren te groot was geworden. Elders in de gemeente kampte basisschool De Beiaard met veel achterstallig onderhoud. Vanuit commercieel oogpunt leek het de gemeente verstandiger in plaats van het plegen van onderhoud de grond een andere bestemming te geven. Voor de herhuisvesting van basisschool De Beiaard werd onder andere gedacht aan de leegstaande lokalen bij basisschool Menorah. 

Om binnen de ruimtelijke kaders van het bestemmingsplan te kunnen blijven, is ervoor gekozen een drietal bestaande lokalen te vervangen door een nieuwe vleugel in twee bouwlagen. De ongebruikte patio, grenzend aan de bestaande aula van basisschool Menorah, werd bestemd tot aula voor de nieuwe school. De aula's zijn gekoppeld door een scheidingswand, die een eventueel gezamenlijk gebruik mogelijk maakt. Een golvend dak symboliseert het samengaan van de twee scholen. 
Beide scholen kregen afzonderlijke entrees, toiletten en buitenruimtes. Het afwijkend kleurgebruik van de entrees komt binnen terug in bijvoorbeeld de kleurstelling van nevenruimtes als toilettenblokken en dergelijke. Beide scholen hebben op entresols, grenzend aan de aula, werkplekken waar buiten klassikaal verband gewerkt kan worden. Langs de balustrades zijn computerwerkplekken gesitueerd.
 
  • Billiga ray ban wayfarer solglasogon
  • nike mercurial superfly
  • www.xiaokuwang.com