project Meander, Tilburg

De basisschool is gebouwd op een spievormige restruimte in stadsdeel de Reeshof in Tilburg. Opvallend in dit deel van de woonwijk zijn de verspringende woningen langs de doorgaande wegen. Dit is in het ontwerp voor de school doorgezet om te komen tot een gebouw dat past in de schaal van de woonwijk, opgebouwd uit kleurige huisjes en daarmee aansluit bij de belevingswereld van het kind. Het kleurgebruik van de buitenkant is doorgezet in het interieur, waardoor de groepen ook hier herkenbaar zijn. De groepsruimtes zijn twee aan twee gegroepeerd rond een werkplek waar buiten de klas gewerkt kan worden. Een centrale ruimte met vide zorgt voor een compacte, overzichtelijke school.
Daarnaast bevat het plan een 6-tal schoolwoningen. Met een klaslokaal en gemeenschappelijke voorzieningen op de begane grond en een klaslokaal op de verdieping. Uitwisseling van functies is zeer eenvoudig te realiseren met een minimum aan middelen en inspanning.
 
  • Billiga ray ban wayfarer solglasogon
  • nike mercurial superfly
  • www.xiaokuwang.com