project ING interieur Acanthus

Het kantoorgebouw Acanthus in Amsterdam heeft ING sinds 2004 in gebruik met als inrichtingsconcept “free work space”. 

ING heeft ons gevraagd om inrichtingsplannen te maken voor de implementatie van “connect & het nieuwe werken”. Voor deze opdracht is begin 2013 luijten|smeulders|architecten benaderd.

Wij hebben een analyse gemaakt van het gebouw van waaruit een totaalvisie voor het interieur is ontwikkeld. Per gebied is bepaald welke ingrediënten nodig zijn om optimaal te kunnen werken volgens dit nieuwe concept.
De in totaal ca. 39.000m2 kantoorvloeren zijn opnieuw ingedeeld; gedeeltelijk met hergebruik van bestaand meubilair en aangevuld met een variëteit aan werkkamers, overlegplekken, informele zitjes, huiskamers, belcellen en maatwerk meubilair. Er is met minimale middelen kleur toegevoegd aan wanden en vloeren om herkenbaarheid, richting en diversiteit te geven aan de diverse werkvloeren.
In overleg met een werkgroep vanuit ING zijn in hoog tempo en volgens een strakke planning alle vloeren ontworpen, uitgewerkt en gerealiseerd.
 
  • Billiga ray ban wayfarer solglasogon
  • nike mercurial superfly
  • www.xiaokuwang.com