project Bibliotheek Groenewoud, Tilburg

Kenmerkend voor de ruimte waarin deze bibliotheek is gesitueerd is het ‘lange pijp’ karakter. Dit karakter wordt versterkt door het centraal gelegen zebrapad dat je van voor naar achter langs alle afdelingen leidt.
Gekozen is om delen van het plafond weg te laten om zo de verhoudingen van de ruimte beter tot hun recht te laten komen. Deze hoogte wordt benadrukt door een aantal houten kolommen op de kopse kanten van de kasten in de jeugdafdeling, die van de vloer tot aan het plafond reiken.

Een belangrijke plaats in het interieur wordt ingenomen door de multifunctionele brede trap middenin de bibliotheek. Deze trap kan gebruikt worden als voorleestrap, speeltrap en dient aan de zijkanten als boekenkast. Tevens bestaat de mogelijkheid om het trapgedeelte weg te schuiven zodat men de ruimte onder de trap kan gebruiken als bergruimte.

Hoewel alle afdelingen zich in één ruimte bevinden, hebben ze een eigen karakter gekregen doordat ze elk een aparte kleur hebben. Bij het ontwerp en materiaalgebruik van de meubels is daarom gezocht naar een rust en terughoudendheid, hetgeen leidt tot een mooi evenwicht tussen kleur en eenvoud.
 
  • Billiga ray ban wayfarer solglasogon
  • nike mercurial superfly
  • www.xiaokuwang.com