project Sint Josephkerk, Dongen

Op verzoek van "Stichting St Joseph blijft" heeft het bouwteam dat gewerkt heeft aan de verbouwing van de Hasseltse Kerk in Tilburg tot wijkcentrum de Poorten, de mogelijkheden onderzocht om het gebouw van de St Josephkerk in Dongen na renovatie deel uit te laten maken van een nieuwe Multifunctionele Accomodatie. 
Om bij hergebruik van een kerk tot een goed resultaat te komen, is het van primair belang de architectonische waarden van het bestaande gebouw te respecteren. Tot deze waarden behoren de ruimtelijke kwaliteit, de hoofdstructuur van het gebouw met zijn kolommen en gewelven, alsmede de vele ornamenten, de glaskunst ed. De combinatie van diverse uitgangspunten, heeft geleid tot de keuze voor het bouwen van een aantal ''dozen'' in het bestaande kerkgebouw, welke visueel vrijblijven van de bestaande hoofdstructuur. Deze dozen kunnen uit meerdere bouwlagen bestaan, maar hebben een beperkt oppervlak. 
De hoofdopzet van dit ontwerp, voor zover gelegen binnen het te handhaven kerkgebouw, heeft veel kenmerken welke ook terug te vinden zijn in het plan voor wijkcentrum de Poorten in de voormalige Hasseltse Kerk te Tilburg. In het bijzonder hierbij te noemen zijn de ruimtelijke hoofdopzet, de overmaat in de centrale ruimte, de vele fraaie en historisch waardevolle ornamenten en de glaskunst, meerwaarden die het complex een extra dimensie geven.
 
  • Billiga ray ban wayfarer solglasogon
  • nike mercurial superfly
  • www.xiaokuwang.com