project CBZ ideeŽnprijsvraag gehandicaptenzorg

eervolle vermelding, CBZ ideeënprijsvraag voor gehandicaptenzorg 2006

Uitgangspunt van het concept is de directe relatie tussen de ouders en het meervoudig complex gehandicapte kind. Een groep van 6 gehandicapte kinderen woont samen in een beschermde omgeving met 24 uur per dag verzorging. De wooneenheid van de groep gehandicapten wordt omringd door een zestal woningen, die gelegen zijn in een buurt, wijk of stedelijke context. 
De kamer van de gehandicapte bewoner is het koppelend element tussen de relatie bewoner en ouders en bewoner en medebewoners. Aan de ene zijde ligt de kamer aan de gezamenlijke woonkamer van de groep en aan de andere zijde ligt de tuin van de ouderlijke woning.
De ouders wonen dicht in de buurt van het hun gehandicapte kind en zijn daardoor intensief betrokken bij het lief en leed van hun kind. De georganiseerde 24 uur verzorging geeft de ouders voldoende vrijheid om een eigen leven te leiden en eveneens positieve aandacht te besteden aan hun gehandicapt kind.
De wooneenheid van de groep gehandicapten heeft een grote mate van geborgenheid door de nabijheid van de woningen aan twee zijden. Aan de kopse zijde van de wooneenheid, die aan de straat is gelegen, is een beschutte buitenruimte gecreëerd. Dit is de enige zijde welke rechtstreeks in contact staat met de omgeving.
 
  • Billiga ray ban wayfarer solglasogon
  • nike mercurial superfly
  • www.xiaokuwang.com